Ker dandanes ne moremo več govoriti o prihodnji zaposlitvi, temveč se pogovarjamo o zaposljivosti posameznikov nasploh, vas Zavod Odtiz in Zavod TiPovej! vabita na delavnico “Ustvari svojo prihodnost – učne in poklicne poti prihodnosti”.

Tisti, ki gredo v korak s časom, se zavedajo, kako pomembna postaja gradnja osebne blagovne znamke in ustrezna predstavitev samega sebe na trgu dela. Vsakdanja opravila prevzemajo stroji in tehnologija, posamezniki pa svojo pozornost in čas vse bolj usmerjajo v samo(s)poznavanje in plemenitenje lastnega potenciala. Nenehno izpostavljamo edinstvenost in individualnost slehernega človeka, hkrati pa istočasno poudarjamo pomembnost gradnje skupnosti in ekip. Vse močneje osmišljamo spremembe v družbi in svetu ter se odzivamo na hitre spremembe vsakdana, pri čemer nas pred izgorelostjo in stresom branijo veščine – prilagodljivost, odprtost, ažurnost, samoiniciativnost, predvidevanje, aktivno reševanje problemov, obvladovanje itn. ter ustvarjanje novih, učljivih poti v prihodnost.

Prav zato se boste na delavnici ukvarjali z vprašanji:
Kako dobro sem pripravljen_a na prihodnost?
Katere veščine so zame pomembne za prihodnost?
Katera oseba iz prihodnosti me navdihuje?
Kako si ustvarim lastno prihodnost?

Cilj delavnice je namreč podpreti mlade, da si s pomočjo metodologije “Global Youth Skills” sami odgovorijo na določena vprašanja in si izrišejo svoj arhetip prihodnosti. Tako bodo dobili jasnejšo predstavo o prihodnosti učenja, dela in priložnostih sveta, v katerega vstopajo. Spoznali bodo poklice prihodnosti ter raziskovali svoje kompetence; kako lahko sami usmerjajo svojo učno in karierno pot ter se se naučijo prevzemati odgovornost za lastno učenje ter delo.

Delavnica bo v sredo, 12. januarja 2022, ob 17. uri na Železni cesti 14 (5. nadstropje) ali (odvisno od potreb in epidemioloških razmer) na daljavo. Udeležba je brezplačna, delavnica pa naj bi predvidoma trajala do 19. ure. Vabljeni mladi do 30 let in vsi tisti, ki si želite pridobiti in izboljšati veščine za prihodnost.

Prijavite se lahko tukaj, povezavo do Facebook dogodka najdete tu.
Če vas zanima še več, pišite na: tina.cerk@odtiz.si.
VABLJENI!