Foto: Slovenska filantropija

Na Prešernovem trgu v Ljubljani je 23. maja 2024 v sklopu Nacionalnega tedna prostovoljstva potekal že 25. Veseli dan prostovoljstva. Na stojnicah se je predstavilo 85 prostovoljskih organizacij, pri čemer je sodelovalo okoli 400 prostovoljcev. Med njimi je bilo seveda tudi društvo YHD, ki si je stojnico delilo z Društvom SOS telefon za ženske in otroke nasilja. Na stojnici smo promovirali samo društvo in različne dejavnosti – najbolj pa naš prostovoljski projekt Medsosedska-medgeneracijska pomoč, za katerega je vedno več zanimanja lokalnega prebivalstva, kar je še posebej razveseljivo.

Koordinatorka projekta Sonja Korelc-Kotur je priložnost izkoristila tudi za podelitev posebnega priznanja prostovoljki Angeliki Verdinek, ki je v mesecu aprilu podrla rekord društva v opravljenih prostovoljskih urah – oddelala je namreč kar 114 ur. Poleg Angelike so pri promocijskih dejavnostih sodelovali še drugi prostovoljci. Tako sta Miroslav in Jože širila glas o naših prizadevanjih z deljenjem letakov ter ohranjala dobro razpoloženje (na stojnici in okoli nje). Seveda ni manjkal niti naš uradni fotograf, dolgioletni prostovoljec in simpatizer društva YHD Samir, ki je poskrbel za res dobro energijo ter razpoloženje. Hvala tudi vsem, ki ste nas prišli “samo pozdravit”, veseli smo vas bili!

Čeprav je bil napovedan dež, pa je vreme priredilo prijetno presenetilo in hujših nalivov ni bilo. Številni obiskovalci so lahko uživali ob številnih igrah, animacijah in drugih predstavitvah. Dogodek je obiskalo okoli 2500 ljudi, med njimi tudi župan Ljubljane Zoran Jankovič ter minister za javno upravo Franc Props.

Že dan prej so Veseli dan prostovoljstva praznovali tudi v Kopru, kjer se je na tamkajšnji tržnici javnosti predstavilo približno 20 prostovoljskih organizacij.

Nekaj utrinkov s stojnice društva YHD. Foto: Samir Elezović