OSEBNA POMOČ

Na društvu YHD  v okviru programa Neodvisno življenje hendikepiranih (NŽH) izvajamo storitev osebna pomoč. Osebna pomoč je namenjena hendikepiranim, ne glede na medicinsko diagnozo ali status invalidnosti, ki pomoč druge osebe potrebujejo samo v obsegu do 30 ur tedensko in zato niso upravičeni do osebne asistence v okviru zakona.

Storitev osebna pomoč zajema: osebno nego (v manjši meri), pomoč pri različnih gospodinjskih opravilih, urejanju dokumentacije in spremstvu uporabnikov na vsakodnevne aktivnosti.

Osebno pomoč izvajajo zaposleni osebni pomočniki, v veliki meri pa tudi prostovoljci. Če bi radi sodelovali kot prostovoljec, vas vabimo, da nam to sporočite na elektronski naslov: barbara@yhd-drustvo.si

Uradne ure so vsak četrtek od 9. do 15. ure (Barbara).

test 4
S klikom na plus se vam prikaže tehnični opis fotografije.
Na skrajnem levem spodnjem kotu fotografije je posoda s perilom, položena na rob postelje ob spodnjem robu fotografije. Desno od posode sta še dve majici, prvo zlaga ženska, ki stoji za posteljo. Nagnjena je nad njo, pogled ima usmerjen v majico. Na desni polovici fotografije je druga ženska na električnem vozičku. Obrnjena je k ženski na levi strani, ki zlaga majico.

Uporabnik ali njegov zakoniti zastopnik imata možnost izbire osebnega pomočnika; določata mu vrsto in način dela oz. nudenja pomoči ter urnik dela, usklajen z drugimi uporabniki. Način dela in metode zanj so zelo individualizirane, vedno prilagojene posameznemu uporabniku, odvisno od njegovih potreb oz. želja. Ob vključitvi v program na društvu YHD z uporabnikom sklenemo dogovor o izvajanju storitve, uporabnik in njegov osebni pomočnik pa se nato udeležita osnovnega izobraževanja. Osebna pomoč poteka po navodilih uporabnika in v njegovi prisotnosti, svojega osebnega pomočnika mora uporabnik tudi priučiti za delo.

Vključitev v program uporabnikom omogoča predvsem večjo neodvisnost pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, pa tudi avtonomnost v odnosu do drugih družinskih članov oz. oseb, ki hendikepiranemu pomagajo v vsakdanjem življenju.

Za več informacij in vključitev v program NŽH kontaktirajte Barbaro Močilar na spodnji e-naslov:
barbara@yhd-drustvo.si

S klikom na plus se vam prikaže tehnični opis fotografije.
Na levi polovici fotografije je spodnji del vozička. Na desnem podnožniku je noga, obuta v rdeč buler z zavezanimi vezalkami. Na sredini fotografije, nad levim podnožnikom je privzdignjena druga noga. Na njej je nataknjen par rdečega bulerja, ki ga držita roki osebe, ki se nahaja na desni strani fotografije in je vidna od kolen navzdol.

Naročite se na naše e-novice in bodite na tekočem.

1 Step 1
Soglasje
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right