PREVOZI IN MOBILNOST

Na društvu YHD nudimo hendikepiranim prevoze z društvenim kombijem, ki so brezplačni. Prevoze praviloma načrtujemo za teden dni vnaprej; v kolikor je možno pa tudi sproti oz. za en dan vnaprej. Prevozi so na voljo po predhodnem dogovoru, glede na razpoložljivost kombija, občasno tudi med vikendi in v večernih urah. Največ prevozov izvajamo po Ljubljani in njeni okolici, po potrebi pa tudi na območju cele Slovenije.

S prevozi skušamo v društvu YHD nadoknaditi pomanjkanje ustreznih, prilagojenih prevozov v okviru javne mreže. Na ta način hendikepiranim povečujemo možnosti za mobilnost, saj še posebej izven urbanih središč dostopnega javnega prevoza ni. Mobilnost je sestavni in nepogrešljivi del posameznikove neodvisnosti. Prevozi omogočajo uporabnikom nemoteno opravljanje njihovih vsakdanjih obveznosti (študij na fakulteti, prihod na delovno mesto in iz njega), opravkov (k zdravniku, na banko, pošto, v trgovino) in preživljanje prostega časa glede na njihove specifične želje in interese (obiski koncertov, kino predstav, gledališča itd.).

Prevoze lahko naročite pri našem vozniku (običajno poteka naročanje do četrtka v tekočem tednu za prevoze v naslednjem tednu).

Srečko Cvet: 041/717-447 ali 070/482-630

S klikom na plus se vam prikaže tehnični opis fotografije.
Na desni strani fotografije stoji ženska, vidna od kolen navzgor, ki z obema rokama drži zložen invalidski voziček in ga nalaga v odprt prtljažnik avtomobila na sredini fotografije. Ob levi strani avtomobila stoji moški, viden v hrbet. Z levo roko se drži odprtih voznikovih vrat, z desno pa za stebriček med prvimi in zadnjimi vrati. Vtis je, da vstopa v avto.

Naročite se na naše e-novice in bodite na tekočem.

1 Step 1
Soglasje