PREVOZI IN MOBILNOST

Na YHD – Društvu za teorijo in kulturo hendikepa nudimo hendikepiranim osebam prevoze z društvenim kombijem, ki so brezplačni. Prevoze praviloma načrtujemo za teden dni vnaprej; če je le mogoče pa tudi sproti oziroma za en dan vnaprej. Prevozi so na voljo po predhodnem dogovoru, glede na razpoložljivost kombija, občasno tudi med vikendi in v večernih urah. Največ prevozov izvajamo po Ljubljani in njeni okolici, po potrebi pa tudi na območju cele Slovenije.

V času od ponedeljka, 24. julija 2023, do torka, 1. avgusta 2023, zaradi letnih dopustov prevozi z društvenim kombijem ne bodo mogoči.  

S prevozi poskušamo v društvu YHD nadoknaditi pomanjkanje ustreznih, prilagojenih prevozov v okviru javne mreže. Hendikepiranim tako povečujemo možnosti za mobilnost, saj še posebej izven urbanih središč dostopnega javnega prevoza ni. Mobilnost je sestavni in nepogrešljivi del posameznikove neodvisnosti. Prevozi omogočajo uporabnikom nemoteno opravljanje njihovih vsakdanjih obveznosti (študij na fakulteti, prihod na delovno mesto in z njega), opravkov (k zdravniku, na banko, pošto, v trgovino) in preživljanje prostega časa glede na njihove specifične želje in interese (obiski koncertov, kino predstav, gledališča itd.).

Prevoze lahko naročite pri našem vozniku (običajno poteka naročanje do četrtka v tekočem tednu za prevoze v naslednjem tednu).

Srečko Cvet: 041/717-447 

S klikom na plus se vam prikaže tehnični opis fotografije.
Na desni strani fotografije stoji ženska, vidna od kolen navzgor, ki z obema rokama drži zložen invalidski voziček in ga nalaga v odprt prtljažnik avtomobila na sredini fotografije. Ob levi strani avtomobila stoji moški, viden v hrbet. Z levo roko se drži odprtih voznikovih vrat, z desno pa za stebriček med prvimi in zadnjimi vrati. Vtis je, da vstopa v avto.

Naročite se na naše e-novice in bodite na tekočem.

1 Step 1
Soglasje
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right