Udeležili smo se konference o inkluzivnem izobraževanju, ki jo je organiziral  Zero Project  in  je  potekala od srede 19. februarja do petka 21. februarja 2020 na Dunaju.

V treh dneh je bilo organiziranih več kot 30 dogodkov, na katerih so predstavili inovacije in specializirane forume, ki so razpravljali o različnih temah vključujočega (inkluzivnega) izobraževanja.  Pred otvoritveno slovesnostjo smo si ogledali film Shakespeare v Tokiu, v katerem se ljubitelj Shakespeara z Downovim sindromom  odpravi na solo pustolovščino, da bi odkril Tokio in dokazal svojo neodvisnost. Za udeležence konference so organizatorji poleg strokovnih dogodkov  pripravili tudi sprostitveni program. Tako smo lahko uživali v inkluzivnem plesnem nastopu in se udeležili joge sončnega vzhoda.

V petek zvečer smo bili vsi, ki nam je ostalo še energije, povabljeni na zaključni večerni družabni dogodek, predstavitev nagrajenk HerAbility, ki ga prireja projekt  Light for the World in ga podpira UniCredit Bank Austria.

Pripravila Katrin Modic