Zavod ODTIZ je v sodelovanju s TiPovej! – Zavodom za ustvarjalno družbo uspešno izvedel delavnico »Ustvari svojo prihodnost«. Skozi delavnico, ki je potekala v prostorih YHD – Društva za kulturo in teorijo hendikepa na Železni cesti 14 v Ljubljani, so izvajalci skupaj z udeleženci raziskovali učne, družbene in poklicne poti prihodnosti.

»Spraševali smo se o prihodnosti in kako bo le-ta vplivala na nas, kakšne kompetence bodo pomembne, kako dobro smo pripravljeni na prihodnost ter še veliko podobnih vprašanj, ki so vodila naš pogovor,« je po koncu povedala Tina Cerk iz Zavoda ODTIZ. »Skozi razmišljanja smo raziskovali arhetipe prihodnosti, ki nas pripravljajo na učenje v povsem drugačni realnosti. Znotraj arhetipov smo iskali tistega, ki ustreza nam ali pa celo razvili novega, povsem nam lastnega. Na podlagi arhetipov ter vprašanj smo odprli razpravo tudi o kompetencah za prihodnost,« je namen delavnice, ki je potekala v okviru kariernega tedna Meže KROJ, še pojasnila Tina Cerk.

Tako so si udeleženci delavnice zastavili in odgovorili na vprašanja: »Kako dobro sem pripravljen_a na prihodnost?«, »Katere veščine so zame pomembne za prihodnost?«, »Katera oseba iz prihodnosti me navdihuje?« in »Kako si ustvarim lastno prihodnost?« Četudi odgovori na ta vprašanja niso enostavni, je udeležence v učilnici YHD prostoru ob koncu prevevala prijetna in povezovalna energija, njihov pogled pa je bil pozitivno usmerjen v prihodnost.