Tudi letošnji tradicionalni avgustovski letni zbor članov smo začeli kot se spodobi – s svežo kavo in piškoti, potem pa je sledilo potrjevanje poslovnega poročila YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa za minulo leto.

Pod drobnogled smo vzeli vse dejavnosti, ki jih kot društvo izvajamo v svojih programih; dolgoletnih kot so Neodvisno življenje hendikepiranih (NŽH), Osebna pomoč in delavnice Bontonček ter nekaj novih, kot sta projekta Medsosedska-medgeneracijska pomoč ter Escape Room – Pobeg iz inštitucije. Resno in poglobljeno smo se pogovorili o finančnih zagatah, nerazumevanju koncepta osebne asistence širše javnosti, uporabi spletnega mesta za beleženje in potrjevanje prisotnosti na delovnem mestu, sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ), o mednarodnih aktivnostih društva s partnerskimi organizacijami, ki si še prizadevajo za sprejem zakona o osebni asistenci, pa tudi o našem priročniku oziroma prevodu našega priročnika v angleški jezik, kar nam je uspelo na račun dolgoletnega kakovostnega in plodnega sodelovanja z evropsko mrežo za neodvisno življenje (ENIL).

Čisto na koncu smo občni zbor članov izkoristili tudi za podelitev posebnega priznanja našemu dolgoletnemu prijatelju, podporniku, prostovoljcu in hišnemu fotografu – Samirju Elezoviću, ki nam in našemu društvu vselej nesebično priskoči na pomoč. Sledilo je neformalno druženje, fantastični domači štruklji in pa sveže fige, praktično naravnost z drevesa.