Impro liga je najstarejši program improvizacijskega gledališča v Sloveniji, z njim pa so začeli člani Gledališča Ane Monro, ki so prvo tekmo odigrali 29. novembra 1993 ob polni luni v Kulturnem društvu (KUD) France Prešeren v Ljubljani. Iz začetnega turnirja in delavnic se je v naslednjih letih razvil polnokrvni program improvizacijskega gledališča za odrasle, ki je v KUD France Prešeren deloval do leta 2013. Od takrat so program razvijali še naprej in se selili po različnih ljubljanskih gledaliških prostorih, med drugim v Center kulture (CK) Španski borci, Center slovenskih kultur (CSK) France Prešeren in drugih. Od leta 2022 je domače prizorišče impro bojev Menza pri koritu v avtonomni kulturni coni Metelkova mesto. Program deluje in povezuje številne odrasle aktivne gledališke improvizatorje in improvizatorke z vseh koncev Slovenije, v 30 letih delovanja pa so izvedli več kot 1.000 predstav improvizacijskega gledališča za odrasle v Ljubljani in po Sloveniji. Vsako sezono v programu sodeluje okoli 100 improvizatorjev. Uprizarjali so tako impro tekme kot različne dolgometražne in tematske predstave – za vse pa je bilo značilno, da so nastajale brez predhodnega besedila ali scenarija ter v sodelovanju gledaliških improvizatorjev in občinstva. In prav vsaka predstava je bila odigrana zgolj enkrat samkrat in na svoj unikaten način. Za to veliko prelomnico so po 30 letih delovanja organizirali kar petdnevni impro festival s skupno 30 urami predstav! Na odru vas bodo zabavali odlični improvizatorji in improvizatorke, ki so v različnih obdobjih blesteli na Impro liga tekmah, ob spremljavi najboljših impro glasbenikov.

Razveselite jih s svojim obiskom in se skupaj z njimi podajte v nostalgično podoživljanje predstav iz različnih obdobij, preizkusite svoje obrazne mišice na 25-urnem impro maratonu in si napasite oči na spremljevalni razstavi ob 30-letnici Impro lige.

Cena vstopnic:
Festivalska: 20 €
Dnevna: 8 € oz. 6 € za dijake, študente, upokojence, brezposelne
Vstopnice bodo na voljo na lokaciji 30 min pred predstavo.

PROGRAM:

PETEK, 24. november 2023:

 • Razstava 30 let Impro lige (otvoritev ob 18h), Klub SOT 24,5, AKC Metelkova mesto, Ljubljana
  Razstavo si lahko ogledate med praznovanjem obletnice, dve uri pred in dve uri po vsaki predstavi, med Impro maratonom med 8h in 22h. Na razstavi, polni nostalgije, bodo na ogled izbran fotografski arhiv Impro lige, pomembni improligaški artefakti ter performans Impro liga na pijači, kjer boste lahko spremljali javno-zaseben pogovor različnih sedanjih in nekdanjih improligašev, ki bodo obujali spomine na svoje čase v programu impro liga.
  Koncept in avtorstvo razstave: Teodora Švet
 • Impro liga 30: Predstava spominov  (otvoritvena predstava ob 20h)
 • Impro liga 30: Predstava spominov  (potopljeni performativni koncert Alenke Marinič in Maje Dekleve Lapajne ob 22h)
 • DJ program in žur do jutranjih ur za vse impro divjake (začetek ob 23h)

SOBOTA in NEDELJA, 25. in 26. november 2023:

 • Impro liga 30: Impro maraton, 25-urna predstava, ki bo potekala od sobote (začetek ob 20h) do nedelje (zaključek ob 21h); Igrajo: Petra Ajdovec, Tosja Flaker Berce, Peter Frankl, Mojca Frim, Jošt Jesenovec, Lovro Jug, Eva Kern Nanut, Tim Kern, Mistral Majer, Žiga Regina, Vid Sodnik, Katja Sterle, Sara Šoukal, Teodora Švet, Maja Trampuš in Veronika Vižintin.

PONEDELJEK, 27. november 2023 ob 20h:

 • Impro liga 30: Tekma 3. desetletja; Igrajo: Rok Bohinc, Mojca Frim, Olivija Grafenauer, Jošt Jesenovec, Eva Kern Nanut, Tim Kern, Jaka Korošec, Luka Piletič, Žiga Regina, Nejc Šmit, Maja Trampuš in Veronika Vižintin.

TOREK, 28. november 2023 ob 20h:

 • Impro liga 30: Tekma 2. desetletja; Igrajo: Peter Frankl, Boštjan Gorenc – Pižama, Jan Hrušovar, Luka Korenčič, Juš Milčinski, Zala Orel Vidali, Nina Sojar Košorok, Urša Strehar Benčina, Jaka Šubic, Jani Šumak, Sašo Weilgoni in Silvana Žorž.

SREDA, 29. november 2023 ob 20h:

 • Impro liga 30: Tekma 1. desetletja; Igrajo: Igor Bračič, Miha Brajnik, Mojca Dimec, Irena Duša, Mojca Funkl, Matjaž Javšnik, Jure Karas, Tomaž Lapajne Dekleva, Alenka Marinič, Urška Mlakar, Boštjan Napotnik – Napo, Goro Osojnik, Andrej Rozman – Roza in Goran Završnik.
 • Rojstnodnevne želje in torta ob 21:30.