Si odprte glave in brez predsodkov? Bi rad pomagal nekomu s hendikepom postati ali ostati neodvisen? Ti gre monoton urnik dela na živce in iščeš nekaj drugačnega?

Pridruži se nam na društvu YHD in postani osebni asistent ali asistentka.

Osebna asistenca je pomoč osebam s hendikepom pri opravilih in dejavnostih, ki jih ne morejo izvajati same, zato pri opravljanju le-teh potrebujejo pomoč. Hendikepirani pomoč potrebujejo vsakodnevno: doma in izven doma, da lahko živijo neodvisno, aktivno življenje in so enakopravno vključeni v družbo. Osebni asistent ne skrbi za uporabnika, temveč dela v njegovi prisotnosti in po njegovih navodilih.

Društvo YHD nudi redno zaposlitev osebnim asistentom (ž/m) v naslednjih krajih:

VRHNIKA z okolico – za 20 ur na teden; edini pogoj je vozniški izpit B kategorije
RIBNICA – 40 ur na teden
KRANJ – 10 ur na teden (možno kot redna zaposlitev ali kot s.p.)

Osebna asistenca je laična fizična pomoč, zato izobrazba ni pogoj za opravljanje dela. Delovne naloge obsegajo pomoč pri osebni negi in gospodinjskih opravilih, spremstvo ter druge vrste pomoči po navodilih uporabnika. Večina osebnih asistentov opravlja delo pri enem uporabniku. Zaposlenim pripadajo tudi dodatki za delo v manj ugodnih terminih, nadomestilo za prevoz in prehrano ter regres. Zainteresirani kandidati in kandidatke lahko izpolnite prijavo na delovno mesto ali nam pišite na zaposlitev@yhd-drustvo.si. Za več informacij pokliči: 070/699-129.

Vabljen-a, da se nam pridružiš!