od

Širjenje lahkega branja!

Eden od teh projektov je PERLSI - ''Promoting Easy-to-Read Language for Social Inclusion'', po slovensko ''Promocija lahkega branja za socialno vključenost''.

Pripravili so spletno anketo, vas pa vljudno prosimo, če jo lahko rešite. Ogovarjanje vam bo vzelo samo nekaj minut, pri čemer poznavanje lahkega branja ni pogoj za sodelovanje v raziskavi – radi bi namreč ugotovili, v kolikšni meri ljudje lahko branje sploh poznajo.

Povezava do ankete: https://forms.gle/VwUiEbre1go28Exu7

Za sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujemo!
Ekipa YHD

Več novic

Že dolgo časa nismo nič pisali o stalni sistemski in pereči problematiki ravnanja z javnimi sredstvi, ki pa so izzvzeta iz proračuna RS, torej sredstvi za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij – FIHO.

Društvo YHD je eden izmed izvajalcev Osebne asistence. Trenutno iščemo več osebnih asistentk in asistentov na območju celotne Slovenije.Delo osebnega_e asistenta_tke obsega pomoč uporabniku pri vsakodnevnih opravilih: v gospodinjstvu, pri osebni negi in spremstvu. Delo poteka po navodilih uporabnika. Mesečno plačilo je 1.043,68 EUR bruto (23. razred).

Fakulteta za socialno delo v okviru EU projekta RISEWISE izvaja spletno raziskavo o življenju žensk z ovirami, namenjeni vprašanjem enakosti žensk in socialni izključenosti. Prosimo vas, da na anketo odgovorite ali jo po svojih poteh in zmožnostih posredujete ženskam z ovirami, starejšim od 18 let.

Ministrica Ksenja Klampfer že dolgo ve za težave in nepravilnosti, tudi zlorabe in dvomljive prakse, ki se dogajajo v povezavi z Zakonom o osebni asistenci, saj sem jo prvič s številnimi nepravilnostmi seznanila že marca 2019. Zato se mi zdi sedanje sprenevedanje in podcenjevanje obsežnosti in globine problema dejansko izjemno žaljivo in žalostno glede na resnost ter pomembnost zadeve.

Sofinancerji